asbestikartoitus

Ennenkuin purkutyötä lähdetään tekemään pitää kohteessa suorittaa aina lainvaatima asbestikartoitus. Teemme asbestikartoitukset Lahti + Uusimaa alueella kotitalouksille, rakennusliikkeille ja julkiselle sektorille.

omakotitalon asbestikartoitus hinta 157€ / per näyte. sis.alv

Asbestikartoitus on välttämätön toimenpide ennen purku-ja saneeraustöiden alkamista

asbestikartoitus on lain mukaan pakollinen, jos aiot tehdä purku- tai korjaustöitä ennen vuotta 1994 rakennetussa rakennuksessa.

Asbestikartoituksella saadaan selville mahdollisten asbestiesiintymien sijainnit, ennen mahdollisia purku- tai korjaustöitä.Suoritamme asbestikartoituksia omakotitaloihin, taloyhtiöille, sekä isännöintitoimistoille Lahti ja Helsinki + Uusimaa alueella.

Asbestikartoituksen tekeminen edellyttää asbestiin, sen esiintymiseen ja rakenteiden purkamiseen riittävästi perehtynyttä henkilöä, jolla on kartoituksen laadun ja laajuuden edellyttämä ammatillinen kokemus ja pätevyys.

Asbestikartoitus on teetettävä, vaikka olisi sovittu, että esimerkiksi kylpyhuone puretaan joka tapauksessa. Tällä varmistetaan se, että työ tehdään tarpeen tullessa asbestipurkuna ja työntekijät ja ympäristö suojataan asianmukaisesti.

Asbestikartoitus ja siihen liittyvä 2016 muuttunut laki asbestitöistä tiukentaa huomattavasti vaatimuksia myös omakotitalojen sekä taloyhtiöiden remontti- ja korjaushankkeiden suhteen. Kartoitusvaatimus koskee kaikkia ennen vuotta 1994 valmistuneita rakennuksia, joissa tehdään saneeraus tai purkutöitä.

asbestikartoitus ja siihen liittyvä lainsäädäntö saattavat olla sinulle melko vieraita, joten olemme suunnitelleet palvelumme niin, että saat hoidettua kaikki asbestiin liittyvät asiat luotettavasti ja kätevästi meidän kauttamme.

Tilaamalla asbestikartoituksen kauttamme saat nopeaa palvelua ja markkinoiden kilpailukykyisemmän palvelun. Tulokset asbestin esiintymisestä otetuista näytteistä saadaan jo 1-2 arkipäivän sisällä näytteiden ottamisesta.

 

USEIN KYSYTTYÄ

Asbestikartoituksiin ja asbestin purkamiseen liittyy paljon asioita joihin vain asiantuntija pystyy vastaamaan. Saumarakentajat Makesan asiantuntijat vastaavat mielellään teidän kysymyksiinne.

Teemme remonttia, tarvitsemmeko asbestikartoituksen?
Kaikissa ennen 1994 rakennetuissa kiinteistöissä ja taloissa tarvitaan asbestikartoitus ennen purkutöiden ja vaativan remontin aloitusta.

  • Kylpyhuoneremontissa
  • Yleiset saneeraukset
  • Tapetti ja seinämateriaalien vaihdossa
  • Putkiremontissa
  • Lattiaremontissa.
Miksi asbestikartoitus pitää tehdä?
Asbesti on herkästi pölyävää ainetta. Asbestikartoitus on tarpeellinen, sillä pölyävä asbesti on hengitettynä erittäin vaarallista.Asbestille altistutaan tänä päivänä erityisesti omatoimisten purkutöiden sekä remonttien yhteydessä.
Miten suojaudun asbestilta?
Kohteeseen pitää tehdä asbestikartoitus ennen remonttia. Mikäli asbestikartoituksessa ilmenee asbestia asbestianalyysin perusteella arvioidaan asbestipurkuun valtuutetun yrityksen toimesta miten kohteet turvallisesti puretaan.
Mitä asbestikartoitus maksaa?
Asbestikartoitus maksaa meillä 157€ / per näyte + kilometrit kohteeseen. Kohteessa otetaan näytteitä yleensä 2-3 kpl. Olemme yksi markkinoiden edullisimpia asbestikartoitukseen erikoistuneista yrityksista. Tutkimme näytteet sertifioidulla laboratoriolla, josta saamme tulokset 1-2 arkipäivän sisällä.
Kauanko asbestikartoitus kestää?
Asbestikartoitus esim: omakotitalossa kestää n. 1h. Laajemmissa kohteissa kartoitus saattaa ottaa 2-3h. Kartoitus ei häiritse normaalia kodin arkea. Kanssamme sovit teille parhaiten sopivimman ajan asbestikartoituksen suorittamiseen.

Kysy lisää asbestikartoituksesta

Jarmo Heija

044-240 2096

saumarakentajat@makesa.fi